Kurbağalama Yüzme Tekniği

Ana Sayfa » Blog » Kurbağalama Yüzme Tekniği
Kurbağalama Yüzme Tekniği

Kurbağalama Yüzme Tekniği

Yuvarlak hareketler kullanarak suda ilerleme biçimi antik çağlardan tanınmaktadır. O zamanlara ait kaynaklardan, bu yüzme çeşidinin Mısırlılarda, Grekler ve Romalılarda kullanıldığı ispatlanmıştır. Bilinen en eski üzme tekniği olan, kurbağalama yüzme, Olimpiyat Oyunları programında ancak 1904 yılında yer almaya başlamıştır.

1960 yıllarında Japon yüzücü Osaky’nin gösterdiği teknikte kolun suyu çekişi kalçalara kadar devam ederdi ve nefes hemen suyun çekişinden sonra gerçekleşirdi. Yuvarlak hareketin yerine düz ve uzun bir hareket yapıldığından dolayı ilerleme daha etkili oluyordu.Kurbağalama teknikte günümüze gelene kadar pek çok değişiklikler yapılmıştır birçok uzman kurbağalamanın düz vücut pozisyonunda yapılması gerektiğine inanmıştır.

Kurbağalama Yüzme Tekniği

Kurbağalama yüzme tekniği yüzme müsabaka stilleri içerisinde en yavaş olanıdır. Bunun nedeni vücudun su yüzeyiyle yatığı açının geniş olması ve buna bağlı olarak da sürtünmenin fazla olmasıdır.

Kurbağalama bacak hareketinin uygulanması:

Pasif hareket: Kaymanın ardından bacaklar omuz genişliğinde açılır ve dizler hafif bükülü olarak topuklar kalçaya doğru çekilir. Topuklar kalçaya geldikten hemen sonra ayak tabanlarıyla suyu itebilmek için, dışa doğru rotasyon yapar.

Aktif hareket: Dizler hafif bükülü topuklar kalçaya doğru çekilmiş durumda iken ayaklar dışa doğru çevrilir ve ayak tabanlarıyla su yandan arkaya doğru kuvvetlice itilir. Aktif hareketin sonunda bacaklar birleşerek düz bir pozisyona gelir ve bir sonraki harekete başlayana kadar bir süre kayma pozisyonunda kalır.

Kurbağalama kol hareketinin uygulanması:

Aktif hareket: Kollar düz bir şekilde ileriye uzanmış durumdadır. Ellerin dışa doğru rotasyon yapması ile birlikte, kollar kollar dirsekten hafif bükülür ve kollar 90 dereceye gelene kadar suyu çekmeye devam
eder. Bu pozisyondan hemen sonra dirsekler göğüs altında birleşir ve avuç içleri dışa doğru eller ileriye bakar durumdadır.

Pasif hareket: Kollar öne doğru omuzla birlikte uzatılır ve eller ileriye bakar. Kollar düz bir hale gelene kadar pasif evre devam eder.

Kurbağalama Yüzmede Nefes Alıp Verme Tekniğinin Uygulanması:Nefes alma kolun suyu çekmesinin son kısmında yapılmaktadır. İlerlemenin etkili olması için nefes alındığında başın suyun dışına çıkarılmaması gerekmektedir.

 

FACEBOOK'TA BİZBizi Takip Edin.

instagram SayfamızBizi Takip Edin.

Youtube KanalıYoutube'da Takip Edin.

Pinterest SayamızPinterest'de Takip Edin.

YÜZME BLOGUNDAN RASTGELE İÇERİKLERAta yüzme blog

Yüzme Antrenörü Nasıl Olunur?

Yüzme Antrenörü Nasıl Olunur? Yüzme Antrenörü Nasıl Olunur? Yüzme antrenörü olabilmeniz için tüm yüzme tekniklerini biliyor olmanız gerekmektedir. Yüzme antrenörü olabilmeniz için spor akademisi mezunu olmanız gerekmez. En az lise mezunu olmanız...

DAHA FAZLA BİLGİ AL
Maltepe Ata Yüzme Spor Kulübü

Maltepe Ata Yüzme Spor Kulübü Maltepe Yüzme Kurslarız İstanbul Anadolu yakasında hizmet sunan Maltepe Ata Yüzme Kulübü İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı olarak faaliyetlerini sürdürmektedir. Kulübümüzde yer alan Maltepe yüzme...

DAHA FAZLA BİLGİ AL
Bayan Hocadan Özel Yüzme Dersi

Bayan Hocadan Özel Yüzme Dersi Bayanlar İçin Yüzme Havuzu İstanbul Anadolu Yakası bayanlar için yüzme kurslarımız Ataşehir yüzme havuzumuzda yapılmaktadır. Bayanlar için yüzme dersleri bayan hoca eşliğinde yapılan yüzme eğitimleri aylık üyelikler...

DAHA FAZLA BİLGİ AL
Haftalık Yüzme Antremanı

Haftalık Yüzme Antremanı 1 – 6. Hafta İlk iki hafta yüzme programı aynı olmalıdır. Kalan dört haftalık programda egzersiz ve yüzme yoğunluğunuzu artırmalısınız. 3. ve 5. hafta için yaptığınız program 4. ve 6. hafta programına göre daha...

DAHA FAZLA BİLGİ AL