Kelebek Yüzme Tekniği

Ana Sayfa » Blog » Kelebek Yüzme Tekniği
Kelebek Yüzme Tekniği

Kelebek Yüzme Tekniği

Kelebek yüzme tekniği  diğer yüzme teknikleri arasında en yeni olanıdır. 1935 yılında Uluslararası Yüzme Federasyonu’nun kurbağalama-kelebek kural ayırımı yapıldığında meydana çıkmıştır. 1951 yılında kelebek tekniği Avrupa’da ilgi toplamaya başlamış ve 1953 yılında Uluslararası Yüzme Federasyonu yeni kelebek yüzme tekniğini resmi olarak kabul etmiştir.

Kelebek bacak hareketinin uygulaması:

Aktif hareket: Bacak hareketi kalça ekleminden yapılır. Dizlerin bükülme anında üst bacak suya iner ve ayak parmak uçları parmaklar kapalı olarak içe doğru rotasyon yapar. Daha sonra alt bacak yukarı doğru kuvvetlice bir kırbaç hareketi yapar ve ilerlemeyi sağlar.

Pasif hareket: Bacak düz hale geldikten sonra gevşek bir şekilde yukarıya kaldırılır. Bu hareketin ilerlemeye bir katkısı yoktur.

Kelebek kol hareketinin uygulanması:

Aktif hareket: Kelebek Yüzme Stili kol hareketi 3 evreden oluşmaktadır. 1. evre kolun suya girişi ve suyu tutuşu, 2. evre suyu çekme, 3. evre ise suyu itme evresidir. Kolun suya girişi sırasında eller dışarıya doğru rotasyon yapar. Suyu çekme evresinde kollar yana doğru açılarak ve dirsekten hafif fleksiyon yaparak suyu çekmeye başlar. Suyu itme evresinde ise kollar suyu vücudun yakınından bacaklara doğru iter ve itme hareketi el kalçanın yanına gelinceye kadar devam eder.

Pasif hareket: Kolun suyu itme evresi sonlandığı anda kollar sudan çıkar ve vücudun orta hattına yakın bir yol izleyerek tekrar suya girer.

Kelebek Yüzmede Nefes Alıp Verme Tekniğinin Uygulanması:

Kelebek yüzmenin koordinasyonu iki kol hareketine 4 dolphin ayak vuruşu ve bir nefes hareketi olarak uygulanır.
Nefes alma zamanı kolların aktif hareketinin bitiminde meydana gelir. Bu durumda, suyun itilmesi bittiğinde başın sudan kaldırılması için yeterince destek sağlanmış olur.

 

FACEBOOK'TA BİZBizi Takip Edin.

instagram SayfamızBizi Takip Edin.

Youtube KanalıYoutube'da Takip Edin.

Pinterest SayamızPinterest'de Takip Edin.

YÜZME BLOGUNDAN RASTGELE İÇERİKLERAta yüzme blog

Havuz Mu Yoksa Deniz Mi

Havuz Mu Yoksa Deniz Mi Yüzme Öğrenmek İçin Deniz Mi ? Yoksa Havuz Mu Daha Kolaydır? İnternet üzerinde yapılan araştırmalardan bir diğeri de yüzmeyi denizde mi, yoksa havuzda mı öğrenmeli? Denizde yüzme nasıl öğrenilir? Yüzme öğrenmek...

DAHA FAZLA BİLGİ AL
Bebek Yüzme Kursu ve Havuzu

Bebek Yüzme Kursu ve Havuzu Bebek Yüzme Dersi Son günlerde dikkatimi çekmesi üzerine bebeklerin yüzme eğitimi hakkında birkaç satır yorum yapmaktan alamadım kendimi. Bebek yüzme dersi bebeklerin gelişmesi açısından ve aynı zamanda suda fiziksel...

DAHA FAZLA BİLGİ AL
4 Yüzme Becerisi Daha Hızlı Yüzmenize Yardımcı Olur

4 Yüzme Becerisi Daha Hızlı Yüzmenize Yardımcı Olur 4 Yüzme Becerisi Daha Hızlı Yüzmenize Yardımcı Olur Birçok şey, bir yüzücünün ne kadar hızlı yüzebileceğini, yüzme tekniğinden kondisyona, el ve ayak boyutuna, yüzücünün doğal kemik ve eklem yapısına kadar...

DAHA FAZLA BİLGİ AL
Tuzla’da Yüzme Kursu

Tuzla’da Yüzme Kursu Yüzme Kursu Tuzla İstanbul Anadolu Yakası Tuzla semtinden gelen yoğunluktan dolayı yetişkin ve çocuklar için yeni eğitim saatleri açılmıştır. Tuzla yüzme kursu kontenjan sayısı sınırlıdır. Yetişkinler için istenilen...

DAHA FAZLA BİLGİ AL