Kelebek Yüzme Stili Nasıl Yüzülür ve Geliştirilir

Ana Sayfa » Blog » Kelebek Yüzme Stili Nasıl Yüzülür ve Geliştirilir
Kelebek Yüzme Stili Nasıl Yüzülür ve Geliştirilir

Kelebek Stil Yüzme Tekniği Mükemmelleştirme Çalışmaları Nasıl Gerçekleştirilir?

Kelebek stil yüzme en zor yüzme teknikleri arasında yerini almıştır. Dört farklı yüzme tekniği bulunmaktadır. Yüzme teknikleri arasında kurbağalama, sırtüstü, yüzüstü ve kelebek stil yüzme bulunmaktadır. Her yüzme tekniğinin kendi içerisinde alt stilleri bulunmaktadır. Tüm yüzme tekniklerinin alt stilleri benzerlik gösterse de birbirinden ayrılan önemli özellikleri de bulunmaktadır.

Kelebek stil yüzme en son öğrenilen yüzme tekniğidir. Genellikle yüzücüler üç yüzme tekniğini öğrendikten sonra kelebek stil yüzme tekniğini öğrenmeye çalışmaktadır. Yabancı literatürde kelebek yüzme sitili fly olarak tanımlanmaktadır. İyi bir yüzücü tarafından uygulanan kelebek yüzme stili ikinci en hızlı yüzme tekniği olarak karşımıza çıkmaktadır.

kelebek yüzme

Kelebek yüzme stili gerçek anlamda güç, ritim ve teknik gerektiren bir yüzme metodudur.  Kelebek yüzme tekniğinin mükemmel ve kusursuz bir hale getirilebilmesi için mutlaka çok fazla çalışılmalı ve sık sık tekrarlar yapılmalıdır.  Doğru bir şekilde uygulanan kelebek yüzme tekniği çok tercih edilen ve beğenilen yüzme teknikleri arasında yer almaktadır.

Kelebek Stil Yüzmeyi Mükemmelleştirmek İçin Hangi Çalışmalar Yapılmalıdır?

Kelebek stil yüzmeyi mükemmelleştirecek çalışmaları sayesinde kısa sürede kusursuz bir şekilde kelebek stilde yüzmeyi öğrenebilirsiniz.

Doğru Kol Çekişleri Uygulanmalıdır?

Kelebek yüzmeyi çekme, itme ve toparlanma olarak üç kol hareketine ayırmak mümkündür. Kollarını omuz genişliğinde açan yüzücüler başını mutlaka ileriye doğru uzatmış olmalıdır. Avuç içlerini dışarıya bakacak şekilde yarım daire halinde çekişler yapmanız gerekmektedir. Suyu çekerken mutlaka eller dirseklerden yüksek olmalıdır.

kelebek yüzme kol çekişi nasıl olmalıdır

kelebek yüzme tekniğinde doğru kol çekişi nasıl olmalıdır.

Çekişten sonra iniş safhasına geçilmelidir. İniş aşamasında avuç içleri hafif dönük olmalı ve eller vücudun yan kısmından geçip kalçalara doğru sürekli bir şekilde suyu itmelidir. En son aşama toparlanma aşamasında gerekli olan itiş gücü kazanılmaktadır.

Dolphin Ayak Vuruşlara Hakim Olmak Önemlidir

Kelebek yüzmede dolphin vuruşlar oldukça önemli bir yere sahiptir. Dolphin vuruş esnasında iki bacak aynı anda hareket etmekte ve su basıncını düşürmek için her iki bacakla birlikte bastırılmalıdır.

Kelebek stil kol çalışmaları esnasında iki defa dolphin vuruş gerçekleştirilmektedir.  Kol hareketleri esnasında dolphin vuruşların küçük olması önemlidir. Toparlanma safhasına geçildiğinde dolphin vuruşlar büyük bir  şekilde gerçekleştirilmektedir.

kelebek yüzme stili dolphin ayak vuruşu nasıl olmalıdır.

 

Kelebek yüzmeyi yeni öğrenen yüzücüler küçük dolphin ile büyük dolphin arasındaki farkı ihmal etmektedir. Her zaman aynı boyda tekme atmak kelebek yüzme stili için doğru bir davranış değildir.

Kelebek Yüzme Stili Videoları

FACEBOOK'TA BİZBizi Takip Edin.

instagram SayfamızBizi Takip Edin.

Youtube KanalıYoutube'da Takip Edin.

Pinterest SayamızPinterest'de Takip Edin.

YÜZME BLOGUNDAN RASTGELE İÇERİKLERAta yüzme blog

Yüzme Sporunda Beslenme Nasıl Olmalı?

Yüzme Sporunda Beslenme Nasıl Olmalı? Yüzmede Beslenmenin Önemi Ve Etkileri Spor, kısaca bedenin eğitilme ve geliştirilmesi faaliyetidir. Aslında basit gibi görünse de spor bir çok karmaşıklığı da bünyesinde barındırır. Çünkü spor hem fizyolojik hem...

DAHA FAZLA BİLGİ AL
Kelebek Yüzme Drills

Kelebek Yüzme Drills Kelebek Yüzme Tekniği Drill Kelebek yüzme tekniği birçok teknikten daha fazla hareket gerektiren bir stildir. Bu nedenle yoğun bir çalışma temposu ve başarıya ihtiyaç olacaktır. Özellikle bu teknik içinde kişilerin...

DAHA FAZLA BİLGİ AL
Yüzmede Dehidrasyon Sıvı Kaybı

Yüzmede Dehidrasyon Sıvı Kaybı Yüzmede Dehidrasyon Dehidrasyon kısaca ve anlayabileceğimiz bir dilde vücudun sıvı kaybetmesidir. Eğer ki günlük sıvı alımı ihtiyacımızı yeteri kadar karşılayamaz isek ( Günlük 2,5 – 3 lt ) üstüne de antrenmanlarımız...

DAHA FAZLA BİLGİ AL
Yüzerken Su Üzerinde Durma

Yüzerken Su Üzerinde Durma Yüzerken Su Üzerinde Nasıl Durabilirim? Merhaba bu konumuzda sizlere su üzerinde durma ile bilgiler vereceğim. Bu arada ben yüzme hocası Ömer Küçükkurt, genelde yüzme bilmeyenler hatta yüzme bilip su üzerinde kalamayan...

DAHA FAZLA BİLGİ AL