Bebekler Yüzerken Alınması Gereken Güvenlik Önlemleri
Yüzme dersleri bebeklerin gelişmesi ve aynı zamanda su içinde fiziksel kabiliyetlerini geliştirmeleri açısından son derece faydalı bir spor olmaktadır. Bebeklerin kollarını ve bacaklarını rahatlıkla kullanabilmeleri için harika bir yoldur.
Bebeklerin sorunsuz yüzmesi için eğitimler verilmektedir. Bebeklerin yüzmeden önce kullanacakları havuzların klorlanması son derece önem taşımaktadır. Ozon, iyon ile dezenfekte edilen havuzlar bebeklerin kullanımı için de müsait olacaktır.
Bebek Havuzlarının Temizliği Nasıl Yapılmalıdır?
Klor ile temizlenen havuzlarda yüksek miktarda klor kullanılmış olması gözlerde irritasyon, akciğerlerde toksik etki bırakabilmektedir. Az olması durumunda da dezenfektan özelliği kayıp olmaktadır. Bebek yüzme programı niteliklerine göre hazırlanmaktadır.
Havuz suyu ısısının kontrolü de önem taşımaktadır. Belirli periyotlarla havuzların temizlenmesi, tabanlarının temiz olması bebeklerin sorun yaşamaması için alınabilecek önlemler arasındadır. Bakımı düzgün yapılmayan havuzlarda dış kulak yolu enfeksiyonları muhtemelen ortaya çıkabilir.
Bebekleri Koruyan Yüzme Ekipmanları
Erken bebeklik döneminde havuza giren bebekler üzerinde yapılan araştırmalar astım, bronşit, alerji riskinin arttığını göstermiştir. Isı ve nem hapsolan kapalı havuzlarda küf mantarına fayans araları, tavan, mazgallarda çok sık rastlanmaktadır. Havuzlarda bulunan küf mantarları solunum yolu ile akciğerlere nüfuz ederek nefes darlığı, hapşırma, göz kızarması, yaşarması gibi çok çeşitli alerji reaksiyonlarına neden olabilir.
Bebeklerin su yutması durumunda doktorlara danışmak gerekmektedir. Su yutmamaları için alınabilecek pek çok güvenlik önemi bulunmaktadır. Su yutma ateşli ishallere neden olabilir. Bebeklerin yaz aylarında güneş ışınlarının en yoğun geldiği 10:00 ile 16:00 saatleri arasında suya girmesi önlenmelidir.
Güvenli Bebek Yüzme Programı
Bebekler suyun içinde bile olsa ciltleri güneşin zararlı ışınlarından olumsuz etkilenebilir. Su ve güneşe maruz kalan atopik ciltlerin kurumasını önlemek, egzemayı engellemek amacı ile kremler düzenli olarak kullanılmalıdır. Bebeklerin havuz suyunu kazayla yutması sonucu ateş ile eşlik eden ishaller meydana gelebilir.
Bebeklerin suda batmaması için ebeveynler veya eğitmenler profesyonel destek sağlamalıdır. Yüzme bilmeyen çocukların kafasının su yüzeyinden daha yüksekte kalması için ebeveynleri ile ya da eğitmenleri yardımıyla su içine girmesi öneriler arasındadır.