4 Yüzme Becerisi Daha Hızlı Yüzmenize Yardımcı Olur

Ana Sayfa » Blog » 4 Yüzme Becerisi Daha Hızlı Yüzmenize Yardımcı Olur
4 Yüzme Becerisi Daha Hızlı Yüzmenize Yardımcı Olur

4 Yüzme Becerisi Daha Hızlı Yüzmenize Yardımcı Olur

Birçok şey, bir yüzücünün ne kadar hızlı yüzebileceğini, yüzme tekniğinden kondisyona, el ve ayak boyutuna, yüzücünün doğal kemik ve eklem yapısına kadar sınırlar. Bazı yüzücüler zahmetsizce hızlı yüzüyor gibi görünüyor, bazıları asla hızlı yüzemeyecekler. Bazı yüzücülerin teknikte sınırları olacaktır, çünkü belirli yolları bükmezler ve hareket açıklıkları eklem yapıları ile fiziksel olarak sınırlıdır. Bu, yüzücülerin hızlı yüzemeyeceği anlamına gelmez, ancak asla farklı bir eklem yapısına sahip yüzücüler kadar hızlı olamazlar.

Daha Hızlı Yüzme Teknikleri

Orada çeşitli yüzme tekniği becerileri hızlı yüzmeye üzerinde çalışabilirsiniz. Bu beceriler ayrıca daha verimli bir yüzücüye yardımcı olabilir – aynı hızda gidebilir, ancak daha az enerji kullanabilirsiniz. Hızlı yüzmek için yüzme hızını artırmanız, yüzme sürüklemesini azaltmanız veya yüzme kuvvetini artırmanız gerekir. Yüzme kaygan (evet, bu gerçek bir kelime) veya daha güçlü yüzmek – ya da her ikisi.

Yüzme antrenörleri, yüzücünün sürtünmesindeki artıştan ötürü yüzücünün daha hızlı gitmesiyle yüzmenin nasıl zorlaştığı hakkında konuşmaktan hoşlanır . Yüzücü, artmış sürtünmenin etkisini azaltmalı veya yüzerken daha fazla kas gücü uygulamalıdır. Yüzücüler, doğru şekilde yapmazlarsa suya daha fazla kas gücü uygulamaktan sonuç almakta zorlanırlar. Hızlı yüzmenin ilk adımları, herkesin öğrenebileceği şeyler konumlandırma, tutma, basma ve döndürmedir. Yüzmelerinize daha fazla kas gücü koymaya çalışmadan önce kontrol etmeniz gereken birkaç şey var.

Konumlandırma

  • Hem sürüklenmeyi en aza indirmek hem de mevcut kas gücünü artırmak için vücudunuzu mümkün olan en iyi yüzme pozisyonuna getirmeniz gerekir. Yüzerken vücudunuzu su yüzeyine paralel olarak düz ve uzun tutun.
  • Ne gördüğünü kontrol et. Nefes alırken dibe, yanlara veya neredeyse yana doğru bakmalısınız, ama asla ileri gitmemelisiniz. İleriye bakarsanız, bacaklarınız dibe doğru düşme eğilimi gösterir ve su ile paralel hizalamanızı kaybedersiniz.
  • Kafanızın üst kısmı daima hedefinizi gösterir.
  • Uzun bir tüpte yüzdüğünüzü hayal edin. Siz ilerledikçe kendinizi bu tüpün içinde tutun. Nazik bir vuruş gerektirebilir, aşağıdan biraz daha geriye bakmayı gerektirebilir, ancak konumlandırmanızı uygulayın.

Kapanma

    • Suyu yakalamanız veya yakalamanız gerekir, böylece kas gücünüzü vücudunuzdan suya aktarmanın bir yolu vardır – iyi bir yüzme yakalamak.
    • Elinizi ve kolunuzu bunun olmasına izin verecek bir pozisyona koymanız gerekir. Suyu sadece elinizle yakalamaya çalıştığınızda, çok fazla tutuşunuzu kaybedeceksiniz.
    • Elinizi ve ön kolunuzu kullanmayı deneyin.
    • Yüzerken, duvarın kenarı dirseğinizde iken bir duvarın üzerinden ileri ve aşağıya ulaştığınızı hayal edin. Parmak uçlarınızı havuzun dibine doğrultun, dirseğinizi gökyüzüne veya yana doğru yönlendirin ve dirsek ekleminden ön kolunuza kadar ve parmak uçlarınızdaki her şeyi büyük bir raket olarak düşünün.

Tuşuna Basarak

  • Suya mümkün olan en büyük kasları bastırarak basmalısınız. Çoğu yüzücü için bu, kollarınızda veya omuzlarınızda değil, göğsünüzdeki ve sırtınızdaki kaslar anlamına gelir.
  • Suya kuvvet uygularken koltuk altınızda bir cep geliştiğini hissetmelisiniz.
  • Suya basarken, sırt ve göğüs kaslarınız kolunuzu önünüzden göğsünüzün altına ve arkasına çeker (ancak parmak ucunuzu aşağıya, dirsek yukarı “tut” pozisyonunu korumak için elinizden geleni yapın).
  • Önce suyu tuttuğunuzu, sonra da suya bastığınızı hayal edin. Basılırken vücudunuzun kolunuzun üzerinde ilerlediğini hissedin.

Dönen

  • Pozisyonunuzu, kepçenizi ve presinizi tamamen kullanmak için vücut rotasyonu eklemelisiniz.
  • Vücudunuz başınızın üstünden boynunuza, sırtınıza ve bacaklarınıza doğru bir çizgi ile tanımlanan bir eksen etrafında dönmelidir.
  • Kol kaparken, kapma kolu tarafı su altında olacak ve karşı taraf suyun üstünde olacak şekilde veya en azından suyun yüzeyine kapma tarafından daha yakın olacak şekilde gövde döndürülür.
  • Yüzücü, omuzlardan kalçalara, kalçalar ve omuzlar birbirine paralel olacak şekilde bir birim olarak döner (bu, hepsini bir arada tutmak için çekirdek kaslarınızı kullanmanız gerektiği anlamına gelir).
  • Suyu aldıktan sonra suya basacaksınız. Basıldığında, vücudunuzu da hafifçe basının önüne doğru hareket ettirirsiniz. gövdeyi, alt tarafın yüzeye doğru hareket edeceği ve yukarı tarafın alt tarafa doğru hareket edeceği şekilde hareket ettirilmesi (ve alt tarafın kolunun hareket ettirilmesi önünüzdeki suya hareket eder, ileri doğru kayar ve uzanır, ancak henüz yakala veya yakala).
  • Kalçanızdan avucunuza giden bir ip düşünün. Kalça daha derinden daha sığ bir konuma dönmeye başladığında, o ipi çekerek basını başlatmak için kalçayı hareket ettirin.

Bu yüzme becerileri üzerinde çalışın ve hızlı bir şekilde yüzmek için yolda olabilirsiniz. Yüzün!

FACEBOOK'TA BİZBizi Takip Edin.

instagram SayfamızBizi Takip Edin.

Youtube KanalıYoutube'da Takip Edin.

Pinterest SayamızPinterest'de Takip Edin.

YÜZME BLOGUNDAN RASTGELE İÇERİKLERAta yüzme blog

Yüzme Tekniklerini Öğreten Kurslar

Yüzme Tekniklerini Öğreten Kurslar Kartalda Yüzme Tekniklerini Öğreten Kurslar Fiziki yapısı ve vücut biçimi uygun olan insanların suda daha rahat battığına inanılmaktadır. Hafif yapıda ve kiloda olan bireyler su üzerinde daha rahat durabilmektedir. Korkmadan...

DAHA FAZLA BİLGİ AL
Tuzla Yüzme Kursu

Tuzla Yüzme Kursu Tuzla Ata Yüzme Kursu Ata Yüzme Spor Kulübü olarak İstanbul Anadolu yakasının en modern havuzlarında yüzme eğitimlerimize bir yenisini daha ekledik. Ata Yüzme Kulübü Tuzla yüzme havuzunda yetişkinlere ve çocuklara yüzme...

DAHA FAZLA BİLGİ AL
Yüzmek Boy Uzatır Mı?

Yüzmek Boy Uzatır Mı? Yüzmek Boy Uzatır Mı? Yüzme sporu boy uzatan sporlardan biri mi? Kaç yaşına kadar boy uzaması olur? Özellikle bebek ve çocuk gelişiminde büyük etkisi olan yüzme sporu kas sistemine de etkisi büyük ölçüdedir. Peki...

DAHA FAZLA BİLGİ AL
Sancaktepe Yüzme Havuzu

Sancaktepe Yüzme Havuzu Sancaktepe Yüzme Havuzu Sancaktepe yüzme havuzu ve Sancaktepe yakın bölgelerinden gelen talepler doğrultusunda Sancaktepe yüzme kursu eğitim faaliyetlerimiz Kartal Yakacık yüzme havuzunda devam etmektedir. Ata Yüzme Spor...

DAHA FAZLA BİLGİ AL