Çocuklara Yüzme Eğitimi Nasıl Verilir?
Bu konumuzda siz değerli okurlarımıza çocuklara yüzme eğitimi nasıl verilir? Çocuklar yüzmeyi ne kadar sürede öğrenirler? Yüzmeye kaç yaşında başlanır gibi konulardan bahsedeceğiz. Ülkemizde her geçen gün yüzme sporunun bir adım daha ileri gittiği gözardı edilemez. Geçmiş yıllara oranla bu spora verilen değerin eksilmeyeceğine inanıyoruz.
İlk etapta anne veya baba ile görüşülerek çocuğun daha önce deneyimi var mı? Daha önce herhangi bir kursa gitti mi veya yüzmeye karşı merakı var mı? Gibi durumlar konuşularak yüzme eğitimi alacak çocuğun suya karşı psikolojisi, tepkileri ölçülür.
Tabi bu takip sırasında çok iyi olmak gereklidir? Yani çocuk psikolojisinde anlamak, onlarla iyi iletişim kurabilmek çok önemlidir. Dahası yapmamız gereken tek şey yüzme sporunu sevdirerek öğretmek en doğru yöntem olsa gerek.
Ata Yüzme Okulunda her yeni başlayan çocukta bu bahsettiklerimizi uygulamaktayız. Çocukların psikolojik durumları ve suya karşı adaptasyonları, yaş gruplarına göre ayrılarak eğitimlerimizi gerçekleştirmekteyiz. Grup yüzme eğitimlerinin yanı sıra çocuklara bire bir özel yüzme dersleri de verilmektedir. Çocukların yüzmeye başlamaları için en uygun yaşlar ise 03 yaş ile 04 yaş idealdir.

Ata Yüzme Okulu çocuk yüzme eğitimleri üç istasyondan oluşmaktadır. Her istasyonda maksimum beş veya altı çocuk ile yüzme eğitimleri yapılmaktadır. Çocuklar için yapılan yüzme eğitimlerinde çocukların yaşları ve yüzme seviyeleri değerlendirilerek grup organizasyonları yapılmaktadır. Bu istasyonlarda yapılan çalışmalar ise aşağıdaki gibi uygulanmaktadır. Çocukların yüzme öğrenme süresi ise çocuktan çocuğa değişmektedir. Çocukların yetenekleri doğrultusunda en kısa sürede yüzmeyi öğretmeye çalışıyoruz.
Çocuklara Yüzme Eğitimi Nasıl Verilir?
Çocuk Yüzme Eğitimi 1. İstasyon
- Yeni başlayanlar çocuklardan oluşmaktadır.
- Su ile tanışma, çocukların suya karşı adaptasyonu izlenir.
- Yüzme nefes egzersizleri,
- Havuz kenarında yüzmede ayak nasıl çırpılır?
- Yüzme tahtaları ile havuzu içinde ayak çırpma gibi,
Yüzme Eğitimi Orta Seviye 2. İstasyon
- Bu istasyonda genel olarak bir önceki istasyonda öğrendiklerimiz pekiştirilmektedir.
- Yüzme tahtları ile uzun mesafeli ayak çırpma teknikleri geliştirilir, ( altı ayak bir nefes egzersizleri)
- Yüzme tahtları ile sağ kol, sol kol çalışmaları yapılır.
- Serbest yüzmede rotasyon çalışmaları
- Sırtüstü yüzme tekniği ayak vuruşu tekniği geliştirilir.
- Su atlama çalışmaları
Çocuk Yüzme Eğitimi 3. İstasyon
- Bu istasyonda Serbest yüzme ve Sırtüstü yüzme tekniğini geliştirme adına çalışmalar yapılmaktadır.
- Diğer yüzme teknikleri kelebek ve kurbağalama yüzme teknikleri öğretilir.
- Su atlama tekniği ve dönüşler öğretilmektedir.