Yüzerken Su Yutmanın Önüne Nasıl Geçilir?

Ana Sayfa » Blog » Yüzerken Su Yutmanın Önüne Nasıl Geçilir?
Yüzerken Su Yutmanın Önüne Nasıl Geçilir?

Yüzerken Su Yutmamak İçin

Yüzmeden korkanların söylediği en bilindik cümledir, yüzerken su yutmak. Aslında yüzmede doğru nefes alıp vermeyi bilirsek su yutmamız imkansız hale gelir, suyun içine dalmadan rahat bir nefes alarak suya kafamızı koyduğumuzda burnumuzla bu havayı geri verirsek su falan yutmayız. Ağzımızdan alınan havayı suyun üzerinde iken burnumuzla vermeyi öğrenmeliyiz.

Yüzerken su yutmanın önüne nasıl geçilir sorusunun net cevabı budur, sudan korkmamalı ve su yutacağımızı aklımıza bile getirmemeliyiz. Yüzmeye başlarken suya paralel durmalı ve başımızı su hizasına getirmeliyiz. Önceleri bu zor gelebilir ama düzenli çalışmalar sonunda rahatlıkla üstesinden gelebiliriz.

Yüzerken Su Yutmanın Önüne Nasıl Geçilir?

Suya dalmak için önce derin nefes almalı ve daldıktan sonra burun deliklerini kullanmamayı becerebilmeliyiz, en çok rahatsızlığı burnun içine kaçan sular veriyor. Yüzerken su yutmanın önüne nasıl geçilir? Teknik bilgilerin uygulayarak geçilebilir.

Yüzerken Su Yutuyorum

Suyun içindeyken ileri bakmaya çalışmak da su yutmak anlamına gelir, başınızı aşağı doğru çevirin ki suyu burnunuza çekme şansınız ortadan kalksın. Su üzerindeyken de başınızın tam doğrultusu yönüne nefes almak yerine yan tarafından nefes almaya çalışırsanız su yutmanın da önüne geçmiş olursunuz. İlk zamanlarda su yutmak normaldir, yüzmenizi ilerlettikçe bunun da üstesinden geleceğiniz kesin.

Suya dalarken veya çivileme denilen stilde atlarken burnumuzdan hava vermeye dikkat etmeliyiz, elimizle burnumuzu kapatmaya hiç gerek yoktur, sadece ağzımızdan aldığımız havayı burnumuzdan vermemiz bile su yutmanızı engelleyecektir.

Yüzerken su yutmanın önüne nasıl geçilir? Anlatmaya çalıştığımız bu basit ama etkili yöntemleri uygularsanız yüzerken hiç su yutmazsınız. Ama arada sırada ünlü yüzücüler bile su yuttuklarını itiraf etmektedirler, bu bizim içinde geçerlidir ve yutulan suları fazla düşünmeden yüzmeye devam etmeliyiz. Yüzerken su yutuyorum sorusu için yazıldığımız diğer makalemizi de okuyabilirsiniz.

Yüzme Eğitmeni : Ömer Küçükkurt

FACEBOOK'TA BİZBizi Takip Edin.

instagram SayfamızBizi Takip Edin.

Youtube KanalıYoutube'da Takip Edin.

Pinterest SayamızPinterest'de Takip Edin.

YÜZME BLOGUNDAN RASTGELE İÇERİKLERAta yüzme blog

Sancaktepe Yüzme Kursu

Sancaktepe Yüzme Kursu Sancaktepe Yüzme Havuzu Kulübümüz Sancaktepe’de yüzme eğitimleri vermemektedir. Sancaktepe loksanyonundan gelebileceğiniz en yakın tesis yakacık yüzme havuzudur. Sancaktepe yüzme havuzu Anabilim koleji tesislerinde...

DAHA FAZLA BİLGİ AL
Suyun Mucizevi Etkisinden Mahrum Kalmayın

Suyun Mucizevi Etkisinden Mahrum Kalmayın Suyun Mucizevi Etkisinden Mahrum Kalmayın Vücuda dinginlik ve sakinlik veren aynı zamanda tüm kasları çalıştıran en önemli egzersiz kuşkusuz yüzmedir. Suyun mucizevi gücünden yararlanırken vücudunuzu adım adım şekle...

DAHA FAZLA BİLGİ AL
Yüzme Sporuna Kaç Yaşında Başlanır ?

Yüzme Sporuna Kaç Yaşında Başlanır ? Yüzme Sporuna Kaç Yaşında Başlanmalı? Genelde anne ve babaların merak ettiği konulardan biride yüzmeye kaç yaşında başlanır sorusudur. Yüzme çocuğunuz için ilgilendiğiniz bir spor dalı ise en erken 3 veya 4 yaşında...

DAHA FAZLA BİLGİ AL
Vo2max Nedir?

Vo2max Nedir? Vo2max Nedir? Öncelikle VO2Max’ın kitabî tanımı ile başlayalım: VO2Max, vücudun oksijeni kullanılacağı noktalara taşıyabilme ve kullanabilme kapasitesidir. Maximal oksijen tüketimi, maximal oksijen alımı, oksijen...

DAHA FAZLA BİLGİ AL